Vragen en antwoorden

In aanvulling op de brochure vind je hieronder een paar veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er toch niet tussen? Neem contact met ons op!

Kan ik ook meedoen aan de DigiDare Award?

Deelname aan de DigiDare Award staat open voor personen, collectieven of organisaties binnen de bouw en vastgoed, infra en ruimtelijke omgeving (geo). Senior of young professional, opdrachtgever of opdrachtnemer, architect, ingenieur, bouwer of softwareontwikkelaar: iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt aan een cultuur van digitale samenwerking, kan meedingen.

Wat moet ik precies doen om mee te dingen?

Alles draait om een pitch van twee minuten, die je op video vastlegt. De jury kiest uit alle inzendingen de drie finalisten. De pitches van de finalisten worden tijdens de BIM Loket D-Day aan het publiek getoond. Door stemming wijst het publiek de winnaar aan.

Wat zijn de inhoudelijke eisen voor een pitch?

Het onderwerp van je pitch moet een concrete relatie hebben met digitalisering in de bouw en vastgoed, infra en/of ruimtelijke omgeving. Bovendien betreft het een bijdrage aan de nieuwe cultuur van digitale samenwerking.

Dus niet: wij zijn zo goed met BIM bezig. Maar wel: door betere samenwerking met onze leveranciers maken we nu veel minder fouten.

Aan welke technische eisen moet een pitch voldoen?

De pitch omvat een presentatie van maximaal twee minuten op video. Deze video plaats je online (Youtube of Vimeo), waarna je ons de link stuurt. Je kunt de video gewoon met je smartphone opnemen. Zorg wel dat het beeld niet te veel schokt, en dat je goed te verstaan bent. Een superprofessioneel gemonteerde video indienen mag natuurlijk ook.

Wat is de deadline voor het indienen van mijn pitch?

Je pitch moet uiterlijk op 1 september bij ons binnen zijn. Het juryoordeel wordt op 20 september bekend gemaakt. De finale vindt plaats op 1 oktober 2021, tijdens de BIM Loket D-Day.